reklam
reklam

SON DAKİKA

theWP Haber Teması V3 Demo
reklam
Yazar2 Soyad

GIda stoğu açıklamasına ilke destek Golda’dan

Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Ticaret Borsası (KTB) ve Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından yapılan ortak açıklamaya, “Bera Holding’in Gıda Sektöründe faaliyet gösteren Golda Gıda”dan tam destek geldi.

GIda stoğu açıklamasına ilke destek Golda’dan
Bu haber 13 Mart 2020 - 12:38 'de eklendi ve 824 kez görüntülendi.
reklam

Bera Holding bünyesinde faaliyet gösteren Golda Gıda Genel Müdürü Fatih Doğan yaptığı açıklamada; “Yeni hasat sezonuna rahatlıkla erişebilecek un ve makarna üretimi için gerekli buğday stoğuna sahibiz. Türk gıda sektörü ve GOLDA GIDA olarak, bu hususun tüketiciler tarafından dikkate alınmasını rica ediyor ve herhangi bir paniğe yer olmadığını vurguluyoruz.”

Fatih Doğan devamında, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde bazı marketlerin makarna başta olmak üzere birtakım ürünlerin fiyatında anormal artışların kamuoyunun dikkatini çektiğini bildirdi. “Golda Gıda olarak, piyasaya arz ettiğimiz makarnanın fiyatında herhangi bir değişiklik yapmadık. Fiyatlar bir ay öncesiyle aynı. İhtiyaç olması durumunda Golda Gıda olarak Web sayfamız üzerinden online satışlarımız mevcuttur. Kamuoyundan beklentimiz bu tip haksız kazanç ve fırsatçılığa prim verilmemesidir” dedi.

“Üretim fazlamız var, paniğe gerek yok”

Makarna Üreticileri ve Sanayicileri Derneği (MÜSAD) Başkanı Nihat Uysallı’nın aynı konuya dair dünkü açıklamasına vurgu yapan Doğan; “Kesinlikle makarna, bulgur, un üretimimizde hiçbir sıkıntı yok. Hatta makarna üretiminde kapasite fazlamız bile var. O nedenle paniğe gerek yok. Kimse merak etmesin, satış noktaları ve raflar çok hızlı şekilde yeniden dolar ve 1-2 gün içinde bu sorun çözülür” açıklamasının arkasında olduğunu ifade etti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs karşısında vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını vurgu yapan Fatih Doğan; “Devletimiz ve ilgili bakanlıklarımız gerekli tedbirleri almaktadır. Ticaret Bakanlığı korona virüsten dolayı haksız kazanç elde etmek amaçlı aşırı zam yapan tüm firmaları yakın takibe almış durumda. İyi niyetten yoksun benzer faaliyetlerin vatandaşlarımız tarafından Ticaret Bakanlığı’mızın Alo 175 hattını doğrudan arayarak ya da Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil uygulaması üzerinden mutlaka bildirimde bulunmalıdırlar. Zorlu dönemlerde milletimizin topyekûn ortaya koyduğu bilinç her türlü takdirin üzerindedir. Bu tür olağan üstü süreçleri fırsata çevirenlerin her daim karşısında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen asılsız paylaşımlar ve toplumumuzu paniğe sevk edecek her türlü bilgi kirliliği karşısında tüketicileri uyaran Doğan; “Marketlere koşularak gıda stoğu yapılmasını gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Ülkemiz tüm kurumları ve büyük bir eşgüdüm ile gıda güvenliği, toplum sağlığı, hijyen noktasında gereken her türlü önlemi almaktadır. Gıda sanayimiz ve bizler tüm alanlarda üretimlerimizi aksatmadan devam etmekteyiz. Türkiye olarak, yeterli gıda stoğu, gıda üretimi ve sağlık ürününe sahibiz. Bu mücadeleye yüksek bilinç ile, ulusal ve yerel tüm uyarıları dikkate alarak, bireyler olarak gerekli desteği vermeliyiz. Golda Gıda olarak bizde Türk iş dünyasının açıklamasını yerinde buluyor bu küresel soruna karşı ortak ve milli bir mücadeleyi destekliyoruz. Türkiye’miz için üretmeye devem edeceğiz. Ülkemiz, birlik ve beraberlik içerisinde bu ve benzer badireleri aşacak büyüklük ve güçtedir. Bu zorlu günlerin en kısa sürede geride kalacağına olan inancımızı yinelemek isteriz.”

Etiketler :
reklam
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA